Flóra

Flóra

Flóra 7 éves, kinek 2015-ben diagnosztizálták a Charcot Marie Tooth 2C típusú betegségét.

A CMT a perifériás idegrendszer betegsége, a legkülönfélébb tünetekkel és életkorban fordul elő és az évek haladásával rosszabbodhat.

Tünetei elsősorban a lábfej és lábszár izmainak és ízületeinek gyengesége, a lábfejreflex hiánya, egyensúlyvesztés, fáradékonyság, esetenként a felső végtag, majd a belső szervek lesznek idővel érintettek.

A fejlesztéseknek hála állapota egyelőre folyamatosan javul, már pár lépésre képes a speciális, lábra készített sínben, bár nagyon hamar elfárad, emiatt aktív kerekesszék használó.

Flóra egy egyszeri lehetőséget kapva (tesztként) megismerkedhetett egy olyan robotterápiás fejlesztési lehetőséggel, aminek köszönhetően átélheti azt a fajta mozgást, amit még eddig soha.

Eme technika finanszírozása megterhelő a család számára, így az Alapítványhoz fordultak segítségért.

Alapítványunk gyűjtést szervezett Flóra számára is.

Az egy éves kezelés ára 1.760.000 forint. A család és alapítványunk terve egy 3 éves komplex robotterápiás fejlesztés megvalósítása volt. Tehát az elérni kívánt célösszeg: 5.280.000 Ft.

Egyelőre az ő betegségére még nem létezik gyógyszeres vagy egyéb teljes gyógyulást kínáló kezelés, tehát céljuk az izomfejlesztés, az idegek stimulálása.